Italialaiset lihapullat
Tykkäämiset
23 3
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää laktoosia

Italialaiset lihapullat

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    muutama kuorallinen tuoretta basilikaa
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 viipale
    vaaleaa leipää
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    parmesaaniraastetta
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 0
    basilikaa
  • 0.8 dl
    lihalientä
  • 2.5
    valkosipulin kynttä
  • 1 prk
    tomaattimurskaa
  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 dl
    valko- tai punaviiniä
 

Ohjeet

Poista leivästä kuori ja murenna leipä kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma. Silppua basilika. Sekoita murekkeen aineet hyvin keskenään. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, viini ja tilkka lihalientä sekä silputtu basilika ja kuumenna kiehuvaksi. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista ne pinnalta kauniin ruskeiksi pannussa. Siirrä pyörykät kastikkeeseen ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA