Itämaiset lihapyörykät ja currykastike
Tykkäämiset
34 32
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, kana, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    vettä
  • 500 g
    broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
  • 1 pussi
    lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
  • 1
    muna
  • 1 tl
    garam masala-mausteseosta
  • Keitinliemi:
  • 3.5
    kanaliemikuutio
  • 1.5 l
    vettä
  • Currykastike:
  • 2 rkl
    rypsiöljyä
  • 3.5
    säilykeaprikoosin puolikasta
  • 0.5 tl
    kanelia
  • 1.5 dl
    vettä
  • 1
    iso sipuli hienonnettuna
  • 1.5
    valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1.5 rkl
    currya
  • 1
    kanaliemikuutio
  • 1 dl
    ruokakermaa
 

Ohjeet

Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen. Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi. Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike. Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.