Jäätelökääretorttu
Tykkäämiset
6 4
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Jäätelökääretorttu

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Kääretorttu:
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.8 dl
    perunajauhoja
  • 4
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 7 dl
    jäätelöä
  • 4 dl
    (200 g) marjoja
  • 2 rkl
    sokeria tai marjalikööriä
 

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Pehmennä jäätelö puuharukalla tai sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle. Nosta kääretorttu pussiin tai kääri folioon. Pakasta vähintään kaksi tuntia. Ota kääretorttu huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Jos torttu on jäätynyt kauan, ota se sulamaan jääkaappiin 15-30 minuuttia ennen. 0705