Janssonin lohipaistos
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, uuniruoka, paistokset

Janssonin lohipaistos

4 annosta

 

Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.

Lisää

Ainesosat

  • 800 g
    kiinteitä perunoita
  • 1
    sipuli
  • 2 rkl
    voita
  • 3 dl
    kermaa
  • 1 prk
    (100 g) anjovisfileitä
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 paketti
    (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
  • 2 rkl
    korppujauhoja
  • Koristeeksi
  • 1
    tuoretta tilliä
 

Ohjeet

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA