Jauheliha-kinkkulasagne
Tykkäämiset
60 56
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, uunissa, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää nautaa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Jauheliha-kinkkulasagne

6:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1
    sipuli
  • 1
    porkkana
  • 1 prk
    valmista tomaattikastiketta
  • 1 dl
    vettä
  • 1 dl
    hienonnettua basilikaa tai persiljaa
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 0.5 tl
    mustapippurirouhetta
  • 100 g
    savukinkkua
  • 250 g
    lasagnelevyjä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Juustokastike:
  • 0
    muskottipähkinää
  • 0.8 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    juoksevaa margariinia
  • 175 g
    juustoraastetta
  • 0.5 tl
    viherpippurirouhetta
  • 8 dl
    maitoa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi savukinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Nosta päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta sekä juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.