Jauheliha-paprikapiirakka
Tykkäämiset
7 5
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, liha, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Jauheliha-paprikapiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    lampaan jauhelihaa
  • 125 g
    Flora leivontamargariinia
  • 200 g
    sieniä
  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 2.5 dl
    Flora ruoka 15 %
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 dl
    oliiveja
  • 1 tl
    timjamia
  • 1 tl
    oreganoa
  • 1 tl
    pippurisekoitusta
  • 2 kpl
    paprikaa
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    vesi
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka viileään odottamaan täytteen valmistumista. Ruskista jauheliha, sienet ja kuutioitu sipuli rasvassa. Paloittele kaksi eriväristä paprikaa kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Lisää paprikakuutiot, oliiviviipaleet, mausteet ja murskatut valkosipulinkynnet. Hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Levitä jäähtynyt täyte pohjan päälle. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Paista 200 °C:n lämpötilassa 35-40 minuuttia.