Jauhelihapiiras
Tykkäämiset
1 6
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pannulla, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Jauhelihapiiras

8:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 0.5 dl
    kaurahiutaleita
  • 1.5 dl
    maitoa
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 50 g
    margariinia
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1
    sipuli
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 0.2 tl
    mustapippuria
  • 2 rkl
    tomaattisosetta
  • 1 tl
    kuivattua basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Päälle
  • 150 g
    kesäkurpitsaa tai sieniä
  • 150 g
    juustoraastetta
  • 4 dl
    kevytranskankermaa
 

Ohjeet

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle. Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia. Annapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyteehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.