Jauhoton mutakakku
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, gluteeniton, jälkiruoka, kohtuuajassa, keskitaso, sisältää maitoa, sisältää munaa, sisältää sokeria, sisältää suklaata

Jauhoton mutakakku

1:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Herkullinen, luontaisesti gluteeniton kakku. Vaikein vaihe on keltuaisten ja valkuaisten erottelu.

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    voita
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 6 kpl
    munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • 200 g
    taloussuklaata
 

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. 2. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka, halk 26 cm. 3 Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, jäähdytä. 4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 5. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. LIsää suklaa keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Kääntele varovasti puolet valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Lisää sitten loput valkuaisvaahdosta varovasti käännellen. 6. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 45 min. (Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.) Anna kakun jähmettyä ja jäähtyä vuoassaan. Älä pelästy, kakku lässähtää keskeltä, se kuuluu asiaan. K Hieman jäähtyneen kakun voi nostaa vaikka jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 7. Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun kerman kanssa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mikäli saat sen säilymään siihen asti....

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA