Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää valkosipulia, suomalainen, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

8 annosta

 

Kun näyttelijä Jenni Kokander ensimmäisen kerran tapasi tulevan puolisonsa, tämä leipoi hänelle kannellisen lohipiirakan. Homma oli sillä selvä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
  • 2 dl
    riisiä
  • 1 kpl
    kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 pussi
    (250 g) tuoretta pinaattia
  • 2 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 paketti
    (200 g) fetajuustoa
  • 300 g
    lohifileetä
  • 0.5 kpl
    ruukkua tilliä
  • 1.5 tl
    suolaa
  • 5 dl
    vettä
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    kananmuna
 

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi.

Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna valkosipulinkynsi ja pinaatti. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia ja pinaattia muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla (noin 1 tl) ja pippurilla.

Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala noin 2 senttimetrin viipaleiksi. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa. Hienonna tilli.

Öljyä noin 20 x 30 senttimetrin kokoinen uunivuoka. Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi ja leikkaa kahteen osaan: isomman levyn tulee peittää vuoka reilusti pohjaa ja reunoja myöten, ja pienemmän riittää kanneksi.

Aseta pohjalevy vuokaan. Levitä piirakan pohjalle muna-riisiseos. Lisää päälle yksittäisiksi kerroksiksi pinaatti, murennettu feta, lohiviipaleet ja tilli.

Laita piirakan päälle pienempi taikinalevy kanneksi ja taittele taikinareunat reunat tiiviisti yhteen. Voit käyttää vesitilkkaa liimana. Voitele kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.