Jerkku Kana
Tykkäämiset
10 5
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, pääruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, suklaaton, helppo, marinadit ja mausteet, sisältää pähkinöitä, sisältää sitrusta, sisältää kanaa, sisältää sokeria, sisältää alkoholia, proteiinipitoinen, vähähiilihydraattinen, matalakolesterolinen, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Jerkku Kana

4 annosta
Varaa aikaa
Helppo

 

Tulinen ja mausteinen karibilainen klassikko. Kanannuijat käyvät tähän mainiosti!

Lisää

Ainesosat

  • Marinadi
  • 1 dl
    valkoviinietikkaa
  • 2 rl
    tummaa rommia
  • 1 kpl
    chiliä (habanero esimerkiksi)
  • 1 rl
    maustepippuria
  • 1 rl
    muskottipähkinää
  • 1 rl
    kanelia
  • 1 rl
    inkivääriä (kuivattua)
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 nippu
    ruohosipulia
  • 1 dl
    siirappia
  • 2 tl
    suolaa
  • 2 tl
    mustapippuria
  • Muut
  • 3 kpl
    limeä
  • 600 g
    kanaa
 

Ohjeet

Pilko sipulit, ruohosipuli ja chili. Miusta käyttää käsineitä, jos käsittelet tulista chiliä!

Lisää kaikki loput marinadin ainesosat kulhoon ja pistä sekaisin, joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Itse käytän sauvasekoitinta.

Laita kanan nuijat esimerkiksi pakastepussiin ja purista päälle tuore limemehu.

Lisää tämän jälkeen marinaditahna pussiin ja hiero se kunnolla joka puolelle. Sulje tämän jälkeen pussi solmulla ja laita se toisen puhtaan pussin sisään.

Nosta jääkaappiin ja anna marinoitua yön yli.

Kuumenna grilli tai uuni (180 astetta) ja laita kanapalat mielellään ritilän päälle. Jos grillaat ne, käytä mielummin epäsuoraa tapaa, eli liekkien viereen, ei suoraan päälle.

Kanat ovat valmiita kun kana sisältä tuleva neste on kirkasta, ei vaaleanpunaista. Käytä vaikka pientä terävää veistä tähän! Varmista ennen tarjoilua suolan määrä!

Tarjoa couscousin tai riisin kanssa.