Jouluinen puolukkamehu
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää sokeria, Pohjoismaat, suomalainen, sokeriton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, juoma

Jouluinen puolukkamehu

4 annosta

 

Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii myös glögissä ja kuplivissa cocktaileissa.

Lisää

Ainesosat

  • 3 pussia
    (à 200 g) puolukoita (pakaste)
  • 3 kpl
    kanelitankoa
  • 0.5 rkl
    kardemummansiemeniä
  • 1 kpl
    vaniljatankoa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) sitruunahappoa
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 1 l
    vettä
 

Ohjeet

Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki. Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi. Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.

Tarjoiluehdotus: Jouluinen puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii myös punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi tai kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi. Kauniiseen pulloon pakattu jouluinen puolukkamehu on mainio ruokalahja.