Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää omenaa, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää sikaa, suomalainen, sisältää viljaa, sokeriton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset

Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet

4 annosta

 

Perinteinen joulukinkku saa uuden ilmeen raikkaasta yrttikuorrutuksesta. Surauta lisäkeherneet hummukseksi ja ryyditä omenasose sinapilla ja kanelilla.

Lisää

Ainesosat

  • 6.5 kg
    joulukinkku (kypsä)
  • Yrttikuorrutus kinkulle
  • 1 dl
    korppujauhoa
  • 1 dl
    tuoretta persiljaa
  • 0.5 dl
    minttua
  • 0.8 dl
    sinappia
  • 1 kpl
    pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi
  • 1 ripaus
    suolaa
  • Hernehummus
  • 1 pussi
    (400 g) pakasteherneitä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    tahinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Sinappinen omenasose
  • 2 kpl
    omenaa
  • 0.5 dl
    omenamehua
  • 2 rkl
    vahvaa sinappia (esim. Dijon)
  • 2 tl
    kanelia
 

Ohjeet

Paista joulukinkku ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.

Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta.