Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
1.8 dlsokeria
-
2.5 dlFlora vispiä
-
3 kplliivatelehteä
-
200 gCrème Bonjour Maustamatonta
-
0.5 dlsitruunamehua
-
100 gFlora leivontamargariinia
-
0.8 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 dlsokeria
-
2 tlvanilliinisokeria
-
2 kplliivatelehteä
-
1 kplkananmunaa
-
2 dlpuolukkamehua
Ohjeet
Sulata margariini (esim. mikroaaltouunissa) ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja sulatettu rasva. Vispaa seos tasaiseksi käsivatkaimella. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pyöreä leivinpaperipala ja kaada seos vuokaan. Paista 200 °C:n lämpötilassa 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Jäähdytä seos. Vaahdota Flora Vispi ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää sokerit vaahdon joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä 4 tuntia. Valmista lopuksi pintakiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet pieneen määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehusta. Jäähdytä. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna mehuvirtaa ruokalusikalla, ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti kylmässä, irrota vuoasta. Koristele halutessasi Flora Vispi -vaahdolla ja puolukoilla.
© Unilever 2010