Joulunpunainen hyytelökakku
Tykkäämiset
4 3
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, vaikea, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Joulunpunainen hyytelökakku

12:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1.8 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    Flora vispiä
  • 3 kpl
    liivatelehteä
  • 200 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • 100 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.8 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vanilliinisokeria
  • 2 kpl
    liivatelehteä
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 2 dl
    puolukkamehua
 

Ohjeet

Sulata margariini (esim. mikroaaltouunissa) ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja sulatettu rasva. Vispaa seos tasaiseksi käsivatkaimella. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pyöreä leivinpaperipala ja kaada seos vuokaan. Paista 200 °C:n lämpötilassa 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Jäähdytä seos. Vaahdota Flora Vispi ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää sokerit vaahdon joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä 4 tuntia. Valmista lopuksi pintakiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet pieneen määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehusta. Jäähdytä. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna mehuvirtaa ruokalusikalla, ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti kylmässä, irrota vuoasta. Koristele halutessasi Flora Vispi -vaahdolla ja puolukoilla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA