Juhalavat mätihyytelöt
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, munaton, kalaa, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Juhalavat mätihyytelöt

6:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    suolaa halutessasi
  • 0
    koristeluun tilliä
  • 6
    tippaa tabascoa
  • 1 tl
    sitruunapippuria
  • 2 dl
    kermaviiliä
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 rkl
    sitruunamehua tai valkoviiniä
  • 200 g
    mätiä
  • 4
    liivatelehteä
 

Ohjeet

Nosta mäti sulamaan ja valumaan siivilään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kermaviiliin tabasko, sitruunapippuri sekä valunut mäti. Säästä pieni osa mädistä koristeluun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se kermaviiliseokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seokseen hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos silikonimuotteihin tai kelmulla vuorattuihin vuokiin. Peitä vuoat kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa hyytelöt vadille ja koristele mädillä ja tuoreilla tillinoksilla.