Juhannuksen sitruunatorttu
Tykkäämiset
3 4
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta

Juhannuksen sitruunatorttu

6:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1
    keltuainen
  • 1 rkl
    maissijauhoja
  • 2 rkl
    sokeria
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    laktoositonta margariinia
  • 0
    (0,5 tljauhettua inkivääriä)
  • Täyte
  • 1
    sitruunan kuori raastettuna
  • 1 dl
    vettä
  • 2 dl
    sitruunamehua (n.3 sitruunan mehu)
  • 3
    keltuaista
  • 3 rkl
    maissijauhoja
  • 1.5 dl
    sokeria
  • Marenki
  • 2 dl
    tomusokeria
  • 4
    valkuaista
 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen tekemisen ajaksi. Pese sitruunat hyvin astianpesuaineella ja harjalla. Sekoita kattilassa sitruunoista puristettu mehu, raastettu kuori, vesi, sokeri, keltuaiset sekä maissijauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kiisseli pois liedeltä ja anna jäähtyä. Leikkaa foliosta pitkä kaistale ja painele se piirakan reunoille. Folioreunus estää taikinaa valumasta. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Poista folioreunus ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Levitä sitruunakiisseli paistetun pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä noin tunnin ajan. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Nostele marenkivaahto kahdella lusikalla tai pursota kiisselin päälle. Nosta torttu uuniin grillivastusten alle 250 asteeseen hetkeksi aikaa, kunnes marenki on saanut ruskeaa väriä. Anna tortun jäähtyä. Torttu kannattaa nauttia samana päivänä. Viileässä marenki kostuu ja sitkistyy.