Juuresgalette
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää gluteenia, kasvisruoka, ranskalainen, Pohjoismaat, sisältää viljaa, sisältää maitoa, lisäkkeet, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut

Juuresgalette

4 annosta

 

Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    ruisjauhoja
  • 0.5 dl
    öljyä
  • 1 dl
    vettä
  • 0.8 dl
    suolaa
  • Täyte
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    pientä punajuurta
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 dl
    ranskankermaa
  • 1 dl
    murennettua fetajuustoa
  • 1 tl
    oreganoa tai timjamia
  • 1
    persiljaa
  • 1 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Silppua pinnalle persiljaa.