Juustoinen kesäkeitto
Tykkäämiset
113 82
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Juustoinen kesäkeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    vettä
  • 300 g
    perunoita
  • 1
    pieni kukkakaali
  • 1
    pieni sipuli
  • 1 tl
    sokeria
  • 2
    porkkanaa
  • 3 dl
    maitoa
  • 3 rkl
    hienonnettua yrttisilppua (persiljaa, ruohosipulia, tilliä)
  • 0.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 8
    maustepippuria
  • 100 g
    sulatejuustoa
  • 50 g
    pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi ja kuutioi ne. Poista kokonaisista pinaatinlehdistä lehtiruoti. Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat, ja muutaman minuutin kuluttua perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5?10 minuuttia. Vatkaa jauhot kylmään maitoon ja lisää maito sekä juusto pieninä nokareina. Lisää myös pinaatti. Keitä vielä muutama minuutti. Viimeistele maku ripauksella sokeria ja yrteillä.