Juustoinen kesäkeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

suolainen, sisältää sokeria, kasvisruoka, suomalainen, sisältää maitoa, vähälaktoosinen, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, keitto

Juustoinen kesäkeitto

5 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    vettä
  • 200
    ruusukaalia
  • 10
    kokonaista maustepippuria
  • 1 tl
    sokeria
  • 5
    perunaa
  • 3
    porkkanoita
  • 1
    kukkakaalia
  • 1 pussi
    Valio Koskenlaskija® murua
  • 5 dl
    Valio täysmaitoa
  • 1 mm
    jauhettua valkopippuria
  • 50 g
    kevätsipulia
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja mausteet kattilassa.

Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut perunat ja porkkanat. Jätä perunat hieman porkkanoita suuremmiksi. Keitä n. 5 min.

Lisää paloiteltu kukkakaali, Koskenlaskija ja maito. Keitä hiljalleen 5 - 10 min tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää puhdistetut ja puolitetut ruusukaalit ja valkopippuri. Keitä vielä 3 - 5 min, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet.

Hienonna kevätsipuli varsineen. Lisää keittoon.

Tarjoa ruisleivän ja voin kanssa.

VINKKI

Voit korvata ruusukaalit pavuilla (tuore tai pakaste).