Juustoinen kukkakaalikeitto
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, tulinen, kasvisruoka, keitto, keskitaso, munaton, sisältää maitoa

Juustoinen kukkakaalikeitto

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 3 dl
    omenamehua
  • 1 paketti
    (250 g) viherpippurisulatejuustoa
  • 2 rkl
    maissitärkkelysjauhoja
  • 1
    (noin 500 g) kukkakaali
  • 7 dl
    vettä
  • 1 tl
    timjamia
  • 2 rkl
    makeaa sinappia
  • Omenasalsa
  • 0.2 tl
    timjamia
  • 1
    omena
  • 2 tl
    öljyä
  • 0 ripaus
    sokeria
  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 0 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista omenasalsa. Kuori ja poista omenasta kanta ja siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenoita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä. Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli ja kukkakaali öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon mehu, vesi, paloiteltu sulatejuusto ja timjami. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat täysin pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sinapilla. Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen vesimäärään ja suurusta keitto koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto omenasalsan kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA