Juustoinen sienipiiras
Tykkäämiset
3 5
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Juustoinen sienipiiras

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 100 g
    margariinia
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    kylmää vettä
  • 0.5 dl
    perunasosejauhetta
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 0
    suolaa
  • Täyte:
  • 0
    nippu ruohosipulia tai pieni purjo
  • 1 l
    puhdistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 1.5 rkl
    tuoretta rosmariinia silputtuna tai 2 tl kuivttua
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 2
    munaa
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 0.8 tl
    yrttisuolaa
  • 0.8 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl
    margariinia
 

Ohjeet

Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja taivuta reunojen tueksi folio. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA