Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, välipala, lisäkkeet, gluteeniton

Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike

4 annosta

 

Tästä värikkäästä salaatista saat kätevästi päivän C-vitamiinit. Kaupan päälle tulee hyvää kasviproteiinia sekä koko joukko kivennäisaineita.

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    kvinoa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    fenkolinsiemeniä
  • 0.2
    (¼) punakaalia
  • 4 kpl
    appelsiinia
  • 1 kpl
    ruukkua tilliä
  • 5 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Cashewkastike
  • 2 dl
    cashewpähkinöitä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 kpl
    appelsiinin mehu
  • 1 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Aloita liottamalla kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja laita teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, 1 dl vettä, mehu ja suola. Soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Huuhtele ja siivilöi kvinoa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia.

Valuta kvinoa hyvin siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.

Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista 1 appelsiinin mehu joukkoon. Hienonna tilli ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita kvinoa joukkoon.

Vinkki: Lisää kvinoasalaattiin kypsää kanaa, tofua, papuja tai savulohta.