Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_tammikuun_reseptit, proteiinipitoinen, sisältää sokeria, sisältää lihaa, sisältää munaa, pääruoka, pihvit ja pyörykät, paistokset, muut

Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike

5 annosta

 

Suikaloi lihapullataikinaan kaalia. Saat yhdestä jauhelihapaketista reilummin pyöryköitä ja lisäät kasviksia lautaselle kuin huomaamatta. Tomaattikastike syntyy kätevästi samalla pannulla kuin lihapullat.

Lisää

Ainesosat

  • 0.2 kpl
    (¼) keräkaalia (noin 1 l suikaloituna)
  • 4 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    siirappia
  • 0.5 tl
    kuminansiemeniä
  • 0.5 tl
    (½ tl) timjamia
  • 0.2 tl
    (¼ tl) mustapippuria
  • 1 paketti
    (400 g) jauhelihaa
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1 tl
    suolaa
  • Tomaattikastike
  • 1 prk
    (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl
    aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl
    auringonkuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 tl
    oreganoa
  • 0.5 tl
    (½ tl) suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.

Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.

Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.