Kaali-porkkanapiirakka
Tykkäämiset
3 2
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Kaali-porkkanapiirakka

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 4.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 250 g
    margariinia
  • 1 prk
    (250 g) maitorahkaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 1
    sipuli
  • 1 tl
    yrttiseosta
  • 2
    porkkanaa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 tl
    currya
  • 600 g
    valkokaalia
  • 2 rkl
    siirappia
  • 1 tl
    kuminaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Voiteluun:
  • 1
    kananmuna
 

Ohjeet

Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA