Kaalikääryleet
Tykkäämiset
22 5
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, tulinen, jauheliha, liha, kasvisruoka, klassikko, gluteeniton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Kaalikääryleet

17:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1
    iso keräkaali (tai kaksi pientä)
  • 0
    vettä
  • 2 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 400 g
    naudanjauhelihaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 dl
    kermamaitoa
  • 2 tl
    kuivattua meiramia
  • 10 g
    margariinia
  • 0.5 dl
    ohrasuurimoita (tai puuroriisiä)
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 10 g
    margariinia
  • 0.5 dl
    siirappia
 

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia. Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen. Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta. Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet. Kääri lehdet paketiksi. Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valele päälle siirappia ja margariininokareet. Paista ensin 200 asteessa,kunnes pinta ruskistuu. Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi. Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.