Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Peruspohja
-
1 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
0.8 dlperunajauhoja
-
4munaa
-
1.5 dlsokeria
- Suklaakääretorttupohja
-
0Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta
- Makeistäyte
-
1 prkrahkaa
-
1 dlmurskattuja karkkeja esim. daim
-
2 tlvaniljasokeria
-
2 dlkermaa
-
0Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja makeiset vaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
- Arkinen täyte (maidoton)
-
2.5 dlhilloa tai marjasosetta
- Jäätelötäyte
-
1 ljäätelöä
-
200 gmarjoja
-
4 rklsokeria tai marjalikööriä
-
0Pehmennä jäätelö ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Pakasta vähintään kaksi tuntia.
- Tuorejuustotäyte
-
2 rklappelsiinimehua
-
200 gappelsiinituorejuustoa
-
2 dlkermaa
-
2 rklsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
0Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
Ohjeet
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on vaaleaa. Voit vielä tarkistaa vaahdon pysyvyyden. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos tiputetusta taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin. Kuorruteiden ohjeet löytyvät täältä.
© SOK viestintä ja julkaisut