Kääretorttu
Tykkäämiset
38 12
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, helppo, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Kääretorttu

4:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • Peruspohja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 0.8 dl
    perunajauhoja
  • 4
    munaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • Suklaakääretorttupohja
  • 0
    Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta
  • Makeistäyte
  • 1 prk
    rahkaa
  • 1 dl
    murskattuja karkkeja esim. daim
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    kermaa
  • 0
    Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja makeiset vaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
  • Arkinen täyte (maidoton)
  • 2.5 dl
    hilloa tai marjasosetta
  • Jäätelötäyte
  • 1 l
    jäätelöä
  • 200 g
    marjoja
  • 4 rkl
    sokeria tai marjalikööriä
  • 0
    Pehmennä jäätelö ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Pakasta vähintään kaksi tuntia.
  • Tuorejuustotäyte
  • 2 rkl
    appelsiinimehua
  • 200 g
    appelsiinituorejuustoa
  • 2 dl
    kermaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 0
    Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
 

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on vaaleaa. Voit vielä tarkistaa vaahdon pysyvyyden. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos tiputetusta taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin. Kuorruteiden ohjeet löytyvät täältä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA