Kahden lohen tahna
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sitrusta, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, gluteeniton, säilöntä, muut

Kahden lohen tahna

8 annosta

 

Keitetystä lohesta ja kylmäsavukirjolohesta sekoitettu kalatahna maistuu leivän tai blinin päällä.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    lohifileetä
  • 6 dl
    kalalientä
  • 150 g
    kylmäsavukirjolohta
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g
    ranskankermaa
  • 3 tl
    piparjuuritahnaa
  • 0.8 kpl
    sitruunan mehu
  • 0.5 dl
    tilli- ja ruohosipulisilppua
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) valkopippuria
  • 2.5 rkl
    kapriksia
  • 0.5 tl
    roseepippuria, halutessasi
  • 1 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.