Kahvilammas
Tykkäämiset
7 0
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, uunissa, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, sisältää soijaa, pääsiäisherkut

Kahvilammas

15:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 0
    valkosipulin kynsiä halutessasi
  • 0
    mustapippuria
  • 1
    (noin 2 kg) lampaanpaisti (pakaste)
  • 1 rkl
    tuoretta rosmariinia tai 2 tl kuivattua
  • 0
    suolaa
  • Valeluun:
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 dl
    vahvaa kahvia
  • Kastike:
  • 0
    ruskeaa kastikesuurustetta
  • 1 tl
    fariinisokeria
  • 3.5 dl
    paistolientä
  • 0
    tilkka soijakastiketta halutessasi
 

Ohjeet

Hanki joko luullinen tai luuton lampaanpaisti. Ota pakastettu liha jääkaappiin sulamaan ainakin vuorokautta ennen valmistamista. Voit tehdä paistiin terävän veitsen kärjellä viiltoja ja työntää niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Jos luuton paisti on rikkonainen, sido se puuvillalangalla tiukasti alkuperäiseen muotoonsa. Pane paisti uunivadille, joka on vain hiukan paistia suurempi. Näin paistoliemi ei kuivu ja pala. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö sitten 125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava. Jos haluat täysin kypsän paistin, odota sisälämpötilan kohoamista 70-75 asteeseen. Parikiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia. Sekoita kuohukerma ja kahvi. Valele paistia kermakahvilla kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi uhkaa kuivua, lisää pannuun hiukan mietoa lihalientä. Nosta kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kuumenna se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon pakkauksen ohjeen mukaan. Syvennä makua halutessasi hiukan fariinisokerilla ja väriä soijalla. Ota kuitenkin huomioon, että soija on suolaista. Tarjoa paistin lisänä valkosipuliperunoita, uunissa haudutettuja sipuleita ja keitettyjä papuja. Ruskista sipulit ensin kevyesti voissa paistinpannussa ja pane ne sitten eri astiassa uuniin yhtaikaa paistin kanssa.