Kala-äyriäissalaatti juhlaan
Tykkäämiset
5 13
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, välipala, helppo, salaatti, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, kalaa, kevyt, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää mereneläviä, sisältää sitrusta

Kala-äyriäissalaatti juhlaan

4:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 0
    sitruunapippuria
  • 1
    keitetty, pakastettu hummeri, jos haluat
  • 1 pussi
    (500g) mustekalarenkaita
  • 1.5 rkl
    öljyä, chiliä
  • 200 g
    vaaleaa kalaa, esim turskafileetä
  • 200 g
    katkaravun pyrstöjä tai jättiravun pyrstöjä
  • 200 g
    jättiravun pyrstöjä
  • 2.5
    viipaletta sitruunaa, tilkka vettä, suolaa ja
  • Lisäksi :
  • 0
    lehtisalaattia, sokeriherneenpalkoja tai pakasteherneitä
  • 1
    sitruuna
  • 0
    mustapippurirouhetta, tuoretta korianteria tai persiljaa
 

Ohjeet

Sulata hummeri ja katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa hummeri ja paloittele sen lihat salaatinlehtien päälle vadille. Lisää katkaravut. Kypsennä mustekalarenkaat chilillä maustetussa öljyssä miedolla lämmöllä, valuta talouspaperilla ja jäähdytä. Nosta renkaat samalle vadille muiden kanssa. Kuutioi kalafilee ja laita kuutiot kattilan pohjalle kerrokseksi. Lisää tilkka vettä ja mausteet. Nostele paloja varoen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja nosta salaattikekoon. Koristele salaatti jättiravun pyrstöillä tai kauneimmilla katkaravuilla ja herneillä. Tarjoa lisänä tilkka sitruunalla maustettua öljyä, mustapippuria ja tuoretta silputtua korianteria tai persiljaa.