Kalapihvit
Tykkäämiset
18 10
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Kalapihvit

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    korppujauhoja
  • 1.5
    kananmunaa
  • 0.5 dl
    tilliä
  • 0.5 dl
    ruohosipulia
  • 500 g
    kalaa fileenä
  • 2 dl
    ruokakermaa tai vettä
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    suolaa
  • Yrttikastike:4 annosta
  • 2 dl
    kermaviiliä
  • 2 tl
    piparjuuritahnaa
  • 3 rkl
    tilliä
  • 1 tl
    sokeria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita monitoimikoneessa korppujauhot ja ruokakerma tai vesi. Lisää paloiteltu kala ja muut aineet. Jauha kala tasaiseksi tahnaksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty. Muotoile veteen kastetuilla käsillä pihvejä. Kypsennä ne uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi myös paistaa öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä murekkeella. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.

Yrttikastike:

Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.