Kalaseljanka
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

keitto, pääruoka, venäläinen

Kalaseljanka

6 annosta

 

Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoannos. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle punaisen värin ja aromikkaan maun. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    seiti
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 rkl
    rypsiöljy
  • 13 dl
    vettä
  • 1 kpl
    kala annosfondi
  • 3 rkl
    tomaattipyree
  • 4 kpl
    peruna
  • 3 kpl
    porkkana
  • 3 kpl
    suolakurkku
  • 2 rkl
    kapris
  • 1 dl
    suolakurkkujen lientä
  • 1 dl
    tilliruukku hienonnettuna
  • Lisäksi
  • 1 prk
    smetana
 

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

2. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

3. Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.