Kalkkunan filee ja appelsiinikastike
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, kana, keskitaso, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Kalkkunan filee ja appelsiinikastike

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    kalkkunan fileerulla (noin 1,2 kg)
  • Kastike:
  • 1 dl
    valkoviiniä
  • 1 rkl
    sinappia
  • 2 rkl
    vaaleaa kastikesuurustetta
  • 2 dl
    paistolientä ( +vettä)
  • 1 dl
    puristettua appelsiinimehua
 

Ohjeet

Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 72?75 astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetken aikaa. Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten. Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini ja kiehauta. Mausta kastike sinapilla. Vispaa joukkoon suuruste ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku. Poista fileestä mahdollinen verkko ja leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.