Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Kalkkunarulla ja uunikasvikset
4 annosta

” Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Keitä perunat, tee kastike ja sekoita salaatti lihan ja kasvisten kypsyessä. Koko ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.
Ainesosat
-
1 kgkalkkunan fileerulla
-
4porkkanaa
-
1 tljuoksevaa hunajaa
-
0.2 tlmustapippuria
-
2 tlsilputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
-
4valkosipulia
-
2 rklöljyä
-
1 tljuoksevaa hunajaa
-
0.5 tlsuolaa
-
0.5 tlhiutalesuolaa
- Kastike
-
2 rklvehnäjauhoja
-
2 rklvoita
-
2 dlkanalientä
-
1 dlkermaa
-
1 rklsitruunamehua
-
1 ripaussokeria
-
1 ripausmusta- tai valkopippuria
-
0.5 tlsuolaa
Ohjeet
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja kääntele palat öljy-hunajaseoksessa. Mausta suolalla ja rosmariinilla. Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta hiutalesuolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.
Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.
Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.
Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
© SOK