Kalkkunarulla ja uunikasvikset
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää vehnää, sisältää kanaa, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, muut

Kalkkunarulla ja uunikasvikset

4 annosta

 

Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Keitä perunat, tee kastike ja sekoita salaatti lihan ja kasvisten kypsyessä. Koko ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    kalkkunan fileerulla
  • 4
    porkkanaa
  • 1 tl
    juoksevaa hunajaa
  • 0.2 tl
    mustapippuria
  • 2 tl
    silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 4
    valkosipulia
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    juoksevaa hunajaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    hiutalesuolaa
  • Kastike
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2 rkl
    voita
  • 2 dl
    kanalientä
  • 1 dl
    kermaa
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 ripaus
    sokeria
  • 1 ripaus
    musta- tai valkopippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja kääntele palat öljy-hunajaseoksessa. Mausta suolalla ja rosmariinilla. Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta hiutalesuolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.

Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.

Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.

Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.