Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
0rouhittua mustapippuria
-
0pihvitomaattia viipaleina
-
0majoneesia
-
0suikaloitua jäävuorisalaattia
-
5 dlvettä
-
300 gvalmiiksi marinoituja kalkkunan tai broilerinsuikaleita kypsäksi paistettuna
-
1 rklsokeria
-
120 gpekonia rapeaksi paistettuna
-
2 rkloliiviöljyä
-
25 ghiivaa
-
8 dlvehnäjauhoja
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja jauhot hyvin vaivaten. Anna taikinan olla lämpimässä noin ½ tuntia ja lisää oliiviöljy. Jauhota leivinpöytä hyvin ja alusta siinä taikinaa kunnes se on sileä ja kimmoisa pallo. Kaada puhdistettuun taikinakulhoon hiukan öljyä ja pyöräytä taikinapallo tasaisesti öljyssä. Jaa taikina 10-12 palaan, pyörittele ne palloiksi ja anna nousta leivinpaperin päällä uunipellillä vielä kaksinkertaisiksi. Painele palat litteiksi ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia molemmin puolin. Peittele valmiit leivät leivinliinalla.Leikkaa pitaleivät auki toiselta puolelta. Jaa taskuihin lihaa, pekonia, salaattia, tomaattia ja majoneesia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri voipaperiin.
© SOK viestintä ja julkaisut