Kalkkunatäytteiset pitaleivät
Tykkäämiset
6 1
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, välipala, helppo, pannulla, kana, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Kalkkunatäytteiset pitaleivät

10:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • PItaleipä:
  • 5 dl
    vettä
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 25 g
    hiivaa
  • 8 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 0
    suikaloitua jäävuorisalaattia
  • 0
    pihvitomaattia viipaleina
  • 0
    majoneesia
  • 120 g
    pekonia rapeaksi paistettuna
  • 300 g
    valmiiksi marinoituja kalkkunan tai broilerinsuikaleita kypsäksi paistettuna
  • 0
    rouhittua mustapippuria
 

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja jauhot hyvin vaivaten. Anna taikinan olla lämpimässä noin ½ tuntia ja lisää oliiviöljy. Jauhota leivinpöytä hyvin ja alusta siinä taikinaa kunnes se on sileä ja kimmoisa pallo. Kaada puhdistettuun taikinakulhoon hiukan öljyä ja pyöräytä taikinapallo tasaisesti öljyssä. Jaa taikina 10-12 palaan, pyörittele ne palloiksi ja anna nousta leivinpaperin päällä uunipellillä vielä kaksinkertaisiksi. Painele palat litteiksi ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia molemmin puolin. Peittele valmiit leivät leivinliinalla. Leikkaa pitaleivät auki toiselta puolelta. Jaa taskuihin lihaa, pekonia, salaattia, tomaattia ja majoneesia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri voipaperiin.