Kanakorma
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

intialainen, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka

Kanakorma

4 annosta

 

Kanakorma on intialaisen keittiön klassikko. Tuore kurkuma värjää ruoan kauniin väriseksi ja\ntuo siihen eksoottisen vivahteen yhdessä juustokuminan ja kookosmaidon kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 3 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    tuore kurkuma raastettuna
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • 300 g
    broilerin fileesuikale
  • 3 rkl
    tomaattipyre
  • 1 tl
    juustokumina
  • 0.5 tl
    chilihiutaleita
  • 400 ml
    kookosmaito
  • 1 kpl
    kanaliemikuutio (gluteeniton)
  • 2 rkl
    limemehu
  • 1 kpl
    korianteriruukku
 

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.

2. Kuumenna öljy paisto-kasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chili-hiutale. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.

3. Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.

Vinkki! Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.

© SOK