Kanalaksa
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, suolainen, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, aasialainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, vähälaktoosinen, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, keitto

Kanalaksa

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    broilerin rintafileetä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 tl
    kurkumaa
  • 2 prk
    Valio Crea® ruokakermaa Kolme yrttiä
  • 1 varsi
    sitruunaruohoa
  • 2
    kaffirlimetinlehteä
  • 1
    punainen chilipalko
  • 1
    tuoretta inkivääriä
  • 1
    purjoa
  • 1 rkl
    osterikastiketta
  • 100 g
    riisinuudelia
  • 200 g
    sokeriherneitä
  • 1 ruukku
    tuoretta korianteria
  • limetin lohkoja
  • 6 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Halkaise broilerinfileet ja leikkaa paloiksi.

Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai kannellisessa wok-pannussa.

Lisää kurkuma, sekoita hetki. Lisää broileri ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla.

Lisää ruokakerma, vesi, halkaistu sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljalleen kannen alla n. 5 min. Käsittele sillä aikaa chili ja inkivääri.

Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta inkivääri. Lisää joukkoon. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 min.

Leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.

Poista keitosta sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Lisää osterikastike (voit myös korvata makealla soijakastikkeella), puolitetut nuudelit, purjo ja sokeriherneet. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä (n. 4 min). Lisää tarvittaessa vähän vettä.

Viimeistele ruoka hienonnetulla korianterilla. Tarjoa laksa-annokset isoista annoskulhoista.

VINKKI

Pirskota annosten päälle limettilohkoista sitrusmehua.