Kananpoika-riisisalaatti
Tykkäämiset
4 4
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

kohtuuajassa, kevyt, laktoositon, pannulla, herkutteluun, välipala, salaatti, kana, liha, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä

Kananpoika-riisisalaatti

5:lle hengelle
Kohtuuajassa

Lisää

Ainesosat

  • persiljaa silppuna
  • rucolaa maun mukaan
  • tilkka öljyä
  • tuoreita yrttejä silppuna (esimerkiksi basilika, oregano, rosmariini, timjami, kynteli)
  • 5 rkl
    paahdettuja siemeniä (esim. auringonkukan-, tai pinjansiemeniä, tai salaattisekoitusta)
  • 1 l
    vettä
  • 2
    maustekurkkua suikaleina
  • 0.8 ruukkua
    viininsuolaheinää
  • 2.5 rkl
    vihreää pestokastiketta
  • 200 g
    tummia rypäleitä
  • 200 g
    terttutomaatteja
  • 600 g
    (noin) Kariniemen kananpojan kevyitä fileeviipaleita, (maustamaton, miedosti suolattu)
  • 4 dl
    kokojyväriisiä
  • 1.5 rkl
    kasvis-, tai kanafondia
  • 50 g
    kevätsipulia
  • yrttimaustetta
 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää fondi ja kokojyväriisit. Keitä kypsäksi ja valuta tarvittaessa. Sekoita joukkoon pestokastiketta ja reilusti silputtuja yrttejä.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paista kananpojan kevyet sisäfileet, mausta yrttimausteella.

Kasaa salaatti kulhoon tai vadille. Sekoita riisin joukkoon broilerifileet, terttutomaatit, viinirypäleet, hienonnettua kevätsipulia, rucolaa, viininsuolaheinää ja paahdettuja siemeniä.

Ripottele pinnalle persiljasilppua.