Kananuggetit chilimajoneesin kera
Tykkäämiset
2 2
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

kohtuuajassa, uunissa, herkutteluun, uuniruoka, kana, liha, itsenäisyyspäivä, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Kananuggetit chilimajoneesin kera

4:lle hengelle
Kohtuuajassa

Lisää

Ainesosat

  • rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pkt
    (n. 600 g) Kariniemen Kananpojan kevyitä fileeviipaleita
  • 2 rkl
    vettä
  • 2
    kananmunaa
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 3 dl
    korppujauhoja tai murskattua korppua
  • (2 tl konjakkia)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl
    chiliä
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 1 rkl
    sitruunanmehua
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 2 rkl
    tomaattipyreetä
  • 1.5 dl
    majoneesia
 

Ohjeet

Mausta fileeviipaleet pippurilla. Riko kananmunat lautaselle ja lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista vettä. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita paprikajauhe korppujauhojen joukkoon. Dippaa fileeviipaleet ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Aseta paneroidut kanat leivinpaperin päälle. Pirskottele lopuksi päälle hieman rypsiöljyä ja paista uunissa 190 asteessa 10-15 minuuttia.

Hienonna chili ja kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota tomaattipyreetä, chiliä ja valkosipulia tilkassa öljyä. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä tilkan konjakkia.

Myös laadukkaasta valmiista chili-tomaattikastikkeesta syntyy hyvä ja nopea chilimajoneesi.