kanelinen luumurahkatorttu
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, nopea, helppo, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää munaa, suomalainen, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

kanelinen luumurahkatorttu

10 annosta
Nopea
Helppo

 

Jouluinen kääretorttukakku

Lisää

Ainesosat

  • Kääretorttupohja
  • 4 kpl
    kananmunia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1.5 tl
    kanelia
  • Luumurahka-täyte
  • 1 prk
    vaniljarahkaa
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 dl
    luumumarmeladia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • Lisäksi
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 dl
    luumumarmeladia
  • 1 pss
    Kettu-karkkeja
  • 1 tl
    sokeria maun mukaan
 

Ohjeet

Kääretorttupohja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 200C noin 7-10 min.

Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä hetken.

Luumurahka-täyte

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Kääretortun kokoaminen

Levitä halutessasi jäähtyneelle kääretorttupohjalle luumumarmeladia ohut kerros (tämän voi myös jättää pois). Levitä luumurahka-täyte tasaisesti kääretorttupohjalle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla.

Kääretortun kuorruttaminen

Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla. Aseta kääretorttu tarjoilualustalle ja levitä kermavaahto kääretortun päälle. Koristele haluamillasi koristeilla. Kettu-karkeista saa kauniin joulunpunaisia koristeita paloittelemalla karkit ohuiksi viipaleiksi.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA