Kanttarellikeitto savusienillä
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

keitto, pääruoka, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, vähälaktoosinen, alkuruoka, kohtuuajassa, keskitaso, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää laktoosia, suomalainen, Pohjoismaat, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää valkosipulia, sisältää vehnää, vähärasvainen, vähäsokerinen, sisältää gluteenia

Kanttarellikeitto savusienillä

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Erittäin maukas ja runsas kanttarellikeitto. Savustetut kanttarellit ovat herkullisia, mutta ne voidaan myös jättää pois.

Lisää

Ainesosat

  • 10 dl
    kanttarelleja
  • 2 kpl
    sipulia
  • 1 kpl
    valkosipulin kynsi
  • 3 kpl
    porkkanaa
  • 3 rl
    voita
  • 2 rl
    vehnäjauhoa
  • 1 pkt
    sulatejuustoa
  • 1 l
    maitoa
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 1 tl
    jauhettua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Putsaa sienet harjalla ja pienellä veitsellä ja laita kauneimmat sienet savustusta varten sivummalle. Pilko muut sienet paloiksi.

Laita ne kauneimmat sienet savustumaan savustuspönttöön tai sopivaan grilliin. Savusta niitä noin 1,5 tuntia. Kun sienet ovat hiukan kutistuneet, valele niiden päälle voisulaa. Suolaa ja mustapippuria myllystä.

Pilko porkkanat ja sipulit pieniksi paloiksi, kuullota niitä hetken kattilassa tai kasarissa.

Lisää kattilaan pilkotut sienet ja anna hetken sienessä olevan veden haihtua.

Lisää voinokareet ja anna sen sulaa.

Lisää tämän jälkeen vehnäjauho pieni määrä kerrallaan ja sekoita vispilällä koko ajan. Lisää maito pienenä norona ja sekoita jatkuvasti, jotta maito ei pala pohjaan ja vehnäjauho paakkuunnu.

Kun kaikki maito on lisätty, keitä hiljalleen kokoajan sekoittaen noin 5-7 minuuttia. Lisää joukkoon sulatejuusto (esimerkiksi Koskenlaskija) ja anna sen sulaa keitossa. Voit nyt ottaa kattilan liedeltä ja antaa keiton hautua kannen alla tarjoiluun asti.

Mausta suolalla ja pippurilla, myös persilja käy.

Ennen tarjoilua, lisää keittoon kerma ja kiehauta keitto. Voit myös halutessasi tehdä keitosta tasaisen sauvasekoittimella.

Nosta savustuneet sienet yksittäisen keittoannoksen päälle ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA