Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Karpalokiisseli
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, helppo, kasvisruoka, kevyt, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Karpalokiisseli

4:lle hengelle
Helppo

 

Karpalokiisseli maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Samalla ohjeella voit tehdä myös puolukkakiisseliä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    vettä
  • 2 dl
    sokeria
  • 3.5 dl
    karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
  • 4.5 rkl
    perunatärkkelysjauhoja
  • 1 dl
    vettä
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Survo karpalot kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä karpaloita niin pitkään, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja mittaa mehu. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä litra. Lisää hyppysellinen suolaa. Se poistaa veden maun mehukiisselistä. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Nosta kiehuva mehukattila kuumalta levyltä kylmälle ja sekoita suurus tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen mehuun. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa. Nosta se sitten jäähtymään ja kaada hetken kuluttua tarjoiluvadille. Sokeroi kiisselin pinta.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA