Kasvismakaronilaatikko
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

helppo, kohtuuajassa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Kasvismakaronilaatikko

6 annosta
Kohtuuajassa
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 1 pss
    tummaa makaronia
  • 1 pkt
    Voimakasta Koskenlaskija-juustoa
  • 2 kpl
    paprikaa
  • kastike
  • 1 rl
    rypsiöljyä
  • 2 kpl
    isoa sipulia
  • 3 kynttä
    valkosipulia
  • 130 g
    tomaattipyreetä
  • 1.5 dl
    tummaa soijarouhetta
  • 2 kpl
    kasvisliemikuutiota
  • 1 prk
    (valkoisia papuja tomaattikastikkeessa)
  • 2 tl
    jauhettua mustapippuria
  • munamaito
  • 7 dl
    maitoa
  • 3 kpl
    kananmunaa
  • 2 tl
    pizzamaustetta
  • pinnalle
  • 4 kpl
    tomaattia
  • 0.5 dl
    korppujauhoja
  • 150 g
    juustoraastetta
 

Ohjeet

1. Keitä makaronit kypsäksi yhdellä kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä. Sopiva määrä makaronia on esim. yksi 500 gramman pussi tummaa kierremakaronia. Kaada vesi pois. Sekoita makaronien joukkoon tilkkanen öljyä jotta makaronit pysyvät irtonaisina vaikka jäähtyvätkin. Voit laittaa hiukan öljyä jo keitinveteenkin.

2. Laita tässä välissä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

3. Pese ja pilko paprikat pieniksi paloiksi.

4. Pese tomaatit ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi.

5. Palastele Koskenlaskija kohtuu pieniksi paloiksi.

6. Pilko sipulit ja valkosipulit pannulle ja kypsennä ne pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle runsaasti tomaattipyrettä (esim. n. 130 grammaa), toinen kasvisliemikuutio palasteltuna, soija­rouhe ja halutessasi pavut. Lisää teelusikallinen rouhittua mustapippuria, tai jos haluat voimakkaampaa, kaksi teelusikallista. Lisää joukkoon vettä soijarouhepussin ohjeen mukaisesti, esim. n. 3 dl. Anna kuumentua kiehuvaksi, sekoita ja kypsennä vähintään 5 minuuttia.

7. Sekoita maito, kolme kananmunaa ja kaksi reilua teelusikallista pizzamaustetta tasaiseksi seokseksi.

8. Etsi ISO vuoka (mahtuu ainakin 25 cm x 35 cm x 7 cm vuokaan) ja voitele se. Laita vuokaan makaronit, sipuli-soijarouhemössö, paprikanpalat ja Koskenlaskija. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada päälle munamaito. Asettele pinnalle tomaattisiivut ja ripottele niiden päälle korppujauhoja.

9. Pistä vuoka uuniin ja paista 175°C noin puoli tuntia. Puolen tunnin kohdalla lisää pinnalle juustoraaste ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Paista vielä puoli tuntia, eli yhteensä täysi tunti.

10. Peitä valmis ruoka ja anna lämmön ja maun tasaantua ainakin 15 minuutia. Nauti hyvän ketsupin kanssa. Ruoka sopii erinomaisesti myös jääkaapissa säilytettäväksi ja mikrossa uudelleen lämmitettäväksi.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA