Kasvispaella (paella vegetariana)
Tykkäämiset
15 3
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

paistokset, pääruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, kohtuuajassa, keskitaso, välimeri, kasvisruoka, sisältää sitrusta, sisältää valkosipulia, vegaaninen

Kasvispaella (paella vegetariana)

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Nuorena olin au pairina Madridissa. Opin, että Espanjassa paellaa syödään vain lounasaikaan ja yleensä sunnuntaina. Aitoon paellaan kuuluu mausteeksi sahramia. \nLisätään erilaisia vihanneksia, kuten paprikaa, tomaattia, porkkanoita, parsakaalia, herneitä, papuja ja artisokkaa.\nPaella koristellaan sitruunalohkoilla tai -viipaleilla.\nAito paellapannu (paellera) raahattu mukana Barcelonasta.

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    risottoriisiä
  • oliiviöljyä
  • 2 kpl
    valkosipulin kynttä
  • 1 kpl
    sipuli hienonnettuna
  • 2 kpl
    vihreää paprikaa (ilman siemeniä)
  • 2 kpl
    tomaattia (ilman kuorta)
  • 100 g
    herneitä
  • 100 g
    vihreitä papuja (härkäpapuja tai leikkopapuja)
  • 2 kpl
    latva-artisokkaa (tai artisokanpohjia säilykepurkki)
  • 0.5 tl
    sahramia
  • 1 kpl
    sitruunaviipaleita
  • suolaa
  • vettä
 

Ohjeet

Laita paellapannuun, jossa on oliiviöljyä, hienonnetut sipulit ja valkosipulit.

Lisää kuoritut ja paloitellut tomaatit ja maa-artisokat paellapannuun. Yhdistä kaikki kasvikset (paprika, herneet ja pavut), paista muutama minuutti vielä.

Lisää heti seuraavaksi risottoriisi, suola ja muutama sahraminhippu. Sekoita erittäin hyvin ja lisää vesi (noin tuplamäärä riisistä).

Keittämisen loppuvaiheessa koristele paella vihreällä paprikalla tai sitruunaviipaleilla.