Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Kasvispiirakka
10:lle hengelle
Keskitaso

” Mehevä kasvispiirakka on täytetty ohrasuurimoilla ja mozzarellaraasteella. Nauti raikkaan salaatin kanssa.
Ainesosat
-
1iso lehtitaikinalevy (600g)
- Täyte:
-
1 dlrikottuja ohrasuurimoita
-
1purjo
-
1 tlmustapippuria
-
2porkkanaa
-
2munaa
-
4 dlkasvislientä
-
1.5 tlmeiramia
-
1.5 dlruokakermaa
-
500 gkaalia
-
2 rklrypsiöljyä
-
2 dlmozzarellajuustoraastetta
-
1 tlsuolaa
- Voiteluun:
-
1muna
Ohjeet
Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.
© SOK viestintä ja julkaisut