Kasvispiirakka
Tykkäämiset
42 32
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, keskitaso, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Kasvispiirakka

10:lle hengelle
Keskitaso

 

Mehevä kasvispiirakka on täytetty ohrasuurimoilla ja mozzarellaraasteella. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 1
    iso lehtitaikinalevy (600g)
  • Täyte:
  • 1 dl
    rikottuja ohrasuurimoita
  • 1
    purjo
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    munaa
  • 4 dl
    kasvislientä
  • 1.5 tl
    meiramia
  • 1.5 dl
    ruokakermaa
  • 500 g
    kaalia
  • 2 rkl
    rypsiöljyä
  • 2 dl
    mozzarellajuustoraastetta
  • 1 tl
    suolaa
  • Voiteluun:
  • 1
    muna
 

Ohjeet

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.