Katalonialainen herkkusienikeitto
Tykkäämiset
15 14
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Katalonialainen herkkusienikeitto

2:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    tilkka öljyä
  • 0
    pieni pala purjoa
  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1
    pala vaaleaa leipää
  • 1 paketti
    (100 g) kanttarellituorejuustoa
  • 2
    tomaattia
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 0.2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 200 g
    tuoreita herkkusieniä
  • 0.5 pussia
    (0,25 g) sahramia halutessasi
  • 1.5
    kasvisliemikuutiota
  • 7.5 dl
    vettä
 

Ohjeet

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sieniä ja sipuleita kattilassa öljyssä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna kiehua 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleivän pala kuutioiksi, ruskista kuutiot pienessä tilkassa öljyä. Lisää leipäkuutiot keittoon. Huuhtele ja hienonna purjo. Kuutioi tomaatti. Paista purjoa ja tomaattia samalla pannulla muutama minuutti, lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta. Kuumenna nopeasti ja tarjoa 2 hengen pääateriana tai neljälle alkukeittona.