Katkarapu-munakakku
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

suolaiset leivonaiset, varaa aikaa, helppo, alkuruoka, välipala, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää sitrusta, sisältää mereneläviä

Katkarapu-munakakku

1 kappaletta
Varaa aikaa
Helppo

 

Alkuruoaksi tai voileipäkakun asemasta kahvipöytään.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 200 g
    Täysjyväruisviipaleita
  • 75 g
    Meijerivoita
  • Täyte
  • 350 g
    Pieniä katkarapuja
  • 2 kpl
    Kananmuna
  • 50 g
    Kevätsipulia hienonnettuna tai ruohosipulia
  • 3 dl
    Tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 180 g
    Maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g
    Mätitahnaa
  • 200 g
    Kevyt kermaviili
  • 2 dl
    Vispikermaa
  • 2 rl
    Sitruunan mehua
  • 1 tl
    Vastajauhettua mustapippuria
  • Päälle
  • 4 kpl
    Kananmuna
  • 1 kpl
    Sitruuna viipaleita
  • 1 kpl
    Tuoreita tillinoksia
 

Ohjeet

1. Jätä katkaravut jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivän tai levitä ne ohueksi kerrokseksi tarjottimelle sulamaan huoneenlämpöön.

2. Keitä munat sekä täytettä että koristelua varten. Jäähdytä välittömästi runsaalla kylmällä vedellä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Paloittele ruisleivät monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi muruksi leikkuriterällä.

3. Sulata rasva kattilassa ja lisää se lähes jäähtyneenä leipämurujen joukkoon koneen käydessä. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen paperia vuoan pohjalle. Taputtele leipäseos käsin tiiviiksi vuoan pohjalle ja nosta kylmään kovettumaan.

4. Siivilöi katkaravut sulavedestä ja levitä ne valumaan talouspaperin päälle. Valitse katkaravuista vajaa puolet koristeeksi ja hienonna loput veitsellä. Hienonna sipuli ja tilli ja kaksi keitettyä, kuorittua kananmunaa täytettä varten.

5. Sekoita ensin juusto ja mätitahna sekaisin. Lisää sitten kermaviili, hienonnetut katkaravut ja munat, sipuli- ja tillisilppu ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele seokseen. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

6. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kun seos on jäähtynyt ja raskaasti juoksevaa sekoita se hyvin täyteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Nosta kakku kylmään hyytymään yli yön.

7. Irrota hyytynyt kakku reunasta veitsen avulla ja poista reuna. Vedä kakku tarjolle tasaiselle vadille ja koristele munalohkoilla, katkaravuilla, sitruunaviipaleilla ja pienillä tillinoksilla.