Katkarapukakku
Tykkäämiset
0 4
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, leivonnaiset, munaton, kalaa, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää mereneläviä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Katkarapukakku

18:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 0.8 dl
    sulatettua margariinia
  • 150 g
    hapankorppuja
  • 0.5 dl
    maitoa
  • Täyte
  • 300 g
    katkarapuja
  • 400 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 1
    paprika
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    makeaa chilikastiketta
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • 0.5 tl
    tabascoa
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 8
    liivatelehteä
  • 4 dl
    kermaviiliä
  • 0.2 tl
    suolaa
  • Koristeluun:
  • 0
    basilikaa tai limettiä
  • 0
    katkarapuja
 

Ohjeet

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle. Valmista täyte. Sekoita mausteet katkarapujen joukkoon ja anna maustua. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita tuorejuuston joukkoon kermaviili, maustetut katkaravut, paprikakuutiot, suurin osa sitruunanmehusta, mustapippuri sekä suola. Kiehauta puoli dlsitruunanmehua ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele sulatetuilla ja hyvin valutetuilla katkaravuilla ja basilikalla. Ruokalehti 0505