Katkarapupasta
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pasta, nopea, pääruoka, helppo, sisältää maitoa, sisältää viljaa, italialainen, sisältää sitrusta, sisältää valkosipulia, sisältää mereneläviä, sisältää vehnää, sisältää gluteenia

Katkarapupasta

4:lle hengelle
Nopea
Helppo

 

Helppo ja maukas katkarapupasta

Lisää

Ainesosat

  • Kastike
  • 1 rl
    Oliiviöljyä
  • 1 kpl
    Valkosipulia pari kynttä
  • 400 g
    Isoja katkarapuja (tuoreita)
  • 1 prk
    Tomaattipyreetä
  • kpl
    Suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl
    Kuohukermaa
  • 1 pkt
    Kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl
    Sitruuna
  • 1 kpl
    Ruukkua basilikaa
  • Pasta
  • 500 g
    Ohutta pastaa (capellini, spagetti tms)
  • 1 tl
    Suolaa
  • Päälle (pöydässä)
  • 50 g
    Parmesaanijuustoa
  • dl
    Oliiviöljyä
  • 1 kpl
    Suolaa ja valkopippuria
 

Ohjeet

Alkuvalmistelut

Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan isossa kattilassa. n. 5l vettä

Pilko valkosipulin kynnet pieneksi

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit

Purista puolen sitruunan mehu kulhoon

Nypi ja silppua kevyesti basilikaruukku

Raasta parmesan

Kun pastavesi kiehuu

Lämmitä oliiviöljyä paksupohjaisessa kasarissa tai paistinpannussa miedolla lämmöllä

Lisää valkosipuli kasariin ja kuullota kevyesti

Laita pasta kiehumaan kattilaan ohjeen mukaisesti (cottura 8 min tms) ilman kantta

Nosta lämpöä melko kovaksi kasarissa ja lisää katkaravut. Paista kypsiksi (raaka punaiseksi) ja että ottavat vähän väriä.

Lisää tomaattipyree kasariin ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna paistua hetken sekoittaen voimakkaasti.

Vähennä kasarin lämpö miedoksi ja lisää kuohukerma samalla sekoittaen

Lisää tomaatit kasariin, sekoita ja peitä kannella. Anna hautua.

Kun pasta on kiehunut, valuta kevyesti ja kaada takaisin omaan kattilaan

Lisää heti kastike pastan päälle ja sekoita hyvin

Lisää puolikkaan sitruunan mehu (maun mukaan enemmänkin toimii) ja basilikat. Sekoita uudelleen.

Laita kansi päälle ja kanna pöytään.

Nauti

Päälle parmesaania ja oliivöljyä ja suolaa + valkopippuria ruokailija maun mukaan

Hyvässä seurassa kylmän valkoviinin kera

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA