Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut

Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

15:lle hengelle

 

Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Peltipiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 250 g
    margariinia
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    suolaa
  • 2.5 rkl
    kylmää vettä
  • Täyte
  • 2 rasiaa
    (à 200 g) minitomaatteja
  • 1 kpl
    nippu kevätsipulia
  • 200 g
    aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0.5 kpl
    ruukkua basilikaa
  • 200 g
    emmentaljuustoraastetta
  • 4 kpl
    rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 2 prk
    (à 200 g) kermaviiliä
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 0.5 kpl
    ruukkua basilikaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.

Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

Silppua kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipuli- ja basilikasilput piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaattisilppu, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.

Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.

Jos haluat tehdä piirakasta laktoosittoman, korvaa vuohenjuusto laktoosittomalla maustetulla tuorejuustolla ja käytä laktoositonta margariinia ja kermaviiliä.