Kauraisat burgerisämpylät
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut

Kauraisat burgerisämpylät

15 kappaletta

 

Kauralla täydennetyissä sämpylöissä yhdistyvät perinteisen hampurilaissämpylän pehmeys ja täysjyväsämpylän viljaisa maku.

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    maitoa
  • 0.5 pakettia
    (25 g) hiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 2 rkl
    siirappia
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 dl
    kauraleseitä
  • 1.5 l
    sämpyläjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 1.5 tl
    suolaa
  • Voiteluun
  • 1 kpl
    kananmunan keltuainen
  • 1 rkl
    vettä
  • Pinnalle
  • 1 kpl
    kaurahiutaleita
 

Ohjeet

Ota margariini tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, käytä hieman lämpimämpää (42-asteista) nestettä ja lisää hiiva kaurahiutaleihin sekoitettuna.

Lisää siirappi, suola, kananmunat, kaurahiutaleet ja -leseet. Sekoita tasaiseksi. Alusta sämpyläjauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa hyvin, noin 10 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa vielä 5–10 minuuttia. Taikinan tulee irrota kulhon reunoilta, mutta jäädä kimmoisaksi.

Peitä taikina ja anna sen kohta lämpimässä paikassa noin tunti. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa 15 palaksi. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta kohoamaan leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise kohonneet sämpylät vedellä ohennetulla keltuaisella. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.